Onze missie: mensen gezond houden
Honing wordt vaak als een gezonde vervanger van suiker gezien en dat komt vooral door het feit dat honing minder calorieën bevat dan suiker. Honing bevat namelijk veel water waardoor de suikers in honing verdund worden.
Onbewerkte of niet verhitte honing bevat ongelooflijk veel enzymen, antioxidanten, vitamines, mineralen en sporenelementen. Het wordt gezien als het meest ‘energiedichte’ voedsel. Dat wil zeggen dat het zeer geconcentreerd is qua voedingsstoffen. Dit is een mooie eigenschap van honing, omdat het grootste deel van onze voeding bewerkt en/of verhit is geweest en heel veel enzymen, antioxidanten en voedingsstoffen is kwijtgeraakt.
De inhoudsstoffen van honing
Foliumzuur | Kalium |
Vitamine A,B1,B2,B3,B5,B6,B8,B9 | Magnesium |
Vitamine C,D,K | Ijzer |
Choline | Betaïne |
Unieke geneeskracht van honing
De unieke geneeskracht van honing zit in de specifieke stoffen: waterstofperoxide, inhibine en oligosachariden, en antioxidanten als catalase, flavonen, flavonolen en flavonoïden.
Redenen waarom honing is gezond
1.Honing helpt bij het afvallen
2.Honing zit bomvol vitaminen en mineralen
3. Antibacteriële eigenschappen
4.Honing helpt bij een droge huid
5.Honing geneest en ontsmet wondjes en blaren